keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Obscene sight

Hei,
olen nyt taas Suomessa ainakin toistaiseksi mikä on todella valitettavaa. Ei tätä jaksa kukaan, jo monta valitettavaa asiaa on tapahtunut tämän surkean tuppukylän valottomassa pimeydessä. Esimerkiksi eilen kun tulin juuri vaahtokylvystä, kuulin vaimeaa meteliä naapuriasunnosta. Otin välittömästi esiin desibelimittarini, mutta valitettavasti meteli oli liian vaimea jotta olisin voinut soittaa poliisille (vaikka eiväthän ne suomalaiset koppalakit osaa muuta kuin donitsia mussuttaa).

Päätin kuitenkin selvittää asiaan. Menin parvekkeelle kaukoputkien kanssa ja tähyilin naapuritaloon, mutta ikkunasta ei näkynyt yhtikäs mitään. Niinpä hain jakkaran parvekkeelle, mutta senkään päällä en mitään nähnyt. Lopulta raahasin ruokapöytäni parvekkeelle, laitoin jakkaran sen päälle ja tähyilin sisään. Ja ette usko mitä näin, hätkähdin niin pahasti että olin vähällä pudota parvekkeelta katutasolle. Naapurin teinit toisiinsa kietoutuneena. Uskomatonta että ihmisen pitää katsoa tuollaista _saastaa_ omalta parvekkeeltaan, olisivat edes vetäneet verhot kiinni.



Sain ajatukseni muualle lakkaamalla kynteni. Hienot niistä tulikin, vaikkakin olen varma että suomen ilmasto pilaa ne hetkessä. Mutta ei tuo äskeinen ollut ainut harmillinen tapahtuma Suomessa, sillä eilen kävi kyllä jotain muutakin järkyttävää.

Palasin juuri Stockmannilta, sen todenneena että suomen ilmasto on aivan surkea. Jotkut ihmiset sitten ottavat nokkiinsa ihan ystävällisistäkin huomautuksista, kuten eilen eräs VARMASTI yli 12-vuotias ajoi ohitseni pyörällä, niin huusin perään; "Jalkakäytävällä saavat ajaa VAIN alle 12-vuotiaat". En suinkaan saanut kiitosta, vaan pelkkää hapanta mulkoilua. Sama tapahtui, kun huusin eräälle toiselle pyöräilijälle "Valot päälle idiootti!"
Ei todellakaan ole kivaa huomautella muille heidän virheistään, päinvastoin. Se käy joskus todella rankaksi, mutta koen että maailma olisi parempi paikka jos suomalaisia ei olisi.

Muitakin traumoja olen Suomesta ehtinyt saada mutta ei niistä sen enempää, yritän unohtaa... Ehkäpä kirjoitan lisää kunhan burnoutini on ohi,
Sigrid.

17 kommenttia:

  1. et sitten omia kuvia edes tähän laittanu.

    VastaaPoista
  2. Tainnu vähä men sekasi Suomi ja Amerikka sulla :D Misähän päin niitä kakaroita mahtaa eniten olla kerjuulla halloweeninä. Ja missähän ne poliisit niitä donitseja mussuttaa: kenties ehkä Amerikassa, missä on todistetusti maailman lihavimmat ihmiset. Lisäksi melko mielenkiintoista että valitat jokaisessa blogikirjoituksessasi, että suomalaiset luulevat olevansa muita parempia, mutta kuitenkin korostat itse olevasi KAIKKIA muita parempi. SÄÄLITTÄVÄÄ! TODELLA säälittävää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisit lukenut tekstin kunnolla, ymmärtäisit että hyväksyn halloweenin menot Amerikassa, mutta en suinkaan Suomessa, jonne tämä perinteikäs juhla on vain varastettu. Mutta pitäisihän se ymmärtää että säälittävältä pätemisen tarpeeltasi et ehdi edes lukemaan kunnolla, kun jo itse kirjoitat omaa, todella huonotasoista kommentiasi. Minulla on sukujuuria ulkomailla ja olen Suomessa tuskin koskaan.

      Poista
    2. :DDDDD Ei helvetti :D Et taida edes tietää mistä halloween on lähtösin. Tiedoksi: halloweeniä on alunperin vietetty EUROOPASSA kelttiläisen perinteen vaikuttamissa anglosaksisissa maissa (Englanti, Skotlanti ja Irlanti).Yhdysvaltoihin juhlan toivat irlantilaiset ja skotlantilaiset siirtolaiset. Että ketähän sen juhlan on varastanu XD On muuten aika mielenkiintoista, että kukaan ei ole susta ennen tota feissarimoka juttua ikinä kuullutkaan :D Taidat olla samaa tasoa Tukiaisen kanssa (pyrit julkisuuteen keinolla millä hyvänsä) :D

      Poista
    3. Voi sinua hassua :) Ei se nyt noin mene, onko suomessa todellakin noin huono opetus? Takaisin koulukirjojen ääreen siitä! Enköhän minä tiedä nämä asiat vähän paremmin kuin sinä. Minun ei tarvitse pyrkiä julkisuuteen (olen siellä jo). Se, ettet ole kuullut minusta ennen feissarimokia tarkoittaa tietenkin sitä, ettet lue lehtiä vaan kulutat kaikki aikasi pelaten änäriä ja röyhtäillen siinä välissä.

      Poista
    4. Otappas kuule asiasta vähän selvää :) Esim. historian kirjoista. Olen lisäksi hyvin korkeasti koulutettu, joten minun ei tarvitse enää koulukirjojen pariin palata (toisin kuin eräälle olisi näköjään tarpeen :)) Ja tiedoksi että luen hyvin paljon mm. NY Times- lehteä sekä muitakin ulkomaisia lehtiä, enkä ole sinusta vielä ikinä lukenut :)
      Sen verran vielä halloweenistä, että halloweenin nykyinen juhlintamuoto on amerikkalaisten keksimä 1800-luvulla(eli kaupallistettua paskaa), mutta alunperin se on kotoisin kelttiläisistä maista, jossa sitä on juhlittu PERINTEISESTI 1500 luvulta saakka :D Ja tämä ei suinkaan ole mikään keksitty asia.

      Poista
    5. Minä olen opiskellut Oxfordin yliopistossa asti historia pääaineenani, joten sinuna laittaisin suuta soukeammalle, jos olet koko ikäsi suomessa asunut. Provosoidut niin helposti, että sinusta lähes tietää mitä sanot seuraavaksi (tämä tosin lähes kaikkien suomalaisten kohdalla, olette niin mahdottoman ennalta-arvattavia).

      Kyllähän minä nyt tuon tiedän. Tarkoitinkin koko ajan halloweenin nykyistä juhlintamuotoa. Mutta Suomeen juhla ei todellakaan kuulu.

      Poista
    6. Hyvähän sinun on nyt sanoa mitä tarkoitit :DDD Ei halloweenin amerikkalaismuoto omasta mielestänikään tänne kuulu, enkä ole sitä ikinä viettänyt (onhan meillä virpominen ja nuutipukittaminen melko vastaavia tapahtumia). Mutta eiköhän noilla muillakin ole oikeus palvoa Amerikkaa kuten sinäkin ja viettää halloweeninsä miten haluavat. Eikä tuo Oxfordin yliopisto minua hetkauta, sillä itsekin olen opiskellut itseni korkeaan asemaan :D Ja olen virallisesti asunut Suomessa, mutta se ei tarkoita sitä, etten olisi kiertänyt maailmaa (jota ihan työn puolesta teen :))

      Poista
    7. Ooh, kerro toki lisää? Mitä työtä teet, ja mitkä maat olet "kolunnut"? Onko Ranskassa tullut käytyä? Se on kyllä hyvä maa, mutta sinne mennäkseen täytyy kyllä opiskella jonkin verran itse kieltä (jota olen onneksi tehnyt), ne ranskalaiset ovat niin hanakoita puhumaan vain omalla kielellään.

      Poista
  3. Jos Suomi kerran on kaikin tavoin aivan kamala niin mikset sitten vaikka kirjoita englanniksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska silloin te sivistymättömät ette ymmärtäisi yhtään, olen niin hyväsydämminen että kirjoitan suomeksi. Vai väitätkö muka että osaat englantia?

      Poista
    2. Väitän osaavani enemmän englantia kuin sinä

      Poista
    3. Siinäpähän väität, valehtelija.

      Poista
  4. Valottomassa pimeydessä XDDDD En tiennykkää et voi ol myös valoisaa pimeyttä :DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko tuon tarkoitus olla hauskaa? Oiva esimerkki suomalaisen huumoritajun surkeudesta.

      Poista
    2. Ei vaan loogisuudesta, tämä oli vaan pilkun nussintaa :D On ihan helvetin hauskaa lukea mitä näihin kommentteihin vastaat, koska yleensä sinulta saa vain ympäripyöreitä vastauksia, joissa haukutaan Suomea ja kommentin kirjoittajaa ja ylistetään amerikkaa :D Ja kaikesta kirjoittamastasi päätellen sinulla ei ole kyllä minkäänlaista huumorintajua :D

      Poista
    3. Tietysti minulta löytyy huumorintajua, ai että. Kerrankin kun Igor maalasi salaa autoni pinkiksi, niin kylläpä meitä sen jälkeen nauratti. Tosin se tapahtuikin Ranskassa. Suomessahan nyt aina on ollut aika omituinen huumorintaju ihmisillä.

      Poista